Otakut
  • In Finnish
  • In English

Toimintakertomus2014

Otakut toimintakertomus 2014
Alkuvuodesta HOAS:in pikainen ja odottamaton uudelleensarjoitus lukitsi kerhohuoneen (JMT 10 CD) ja sitä kautta lähes kaiken toiminnan Helmi- ja Maaliskuussa. Vuosikokous pidettiin täten kylän olohuoneella. Maaliskuun lopulla vastaanotettiin yksi avain kerhohuoneelle ja vasta Heinäkuussa toiminta palasi normaaliin tilaansa, kun avaimia saatiin riittävä määrä.

Viikottainen ohjelma:
Otakutin toimintaan kuului alkuvuodesta kaksi viikottaista videoiltaa, perjantaisin ja lauantaisin. Loppuvuodesta tämä laajeni neljään, joista uudet videoillat sijoitettiin torstaille ja sunnuntaille. Uudet videoillat sisälsivät kuluvan kauden sarjoja, aikaisemman "3 episodia sarjasta per viikko" sijaan. Loppukesästä alettiin laulamaan karaokea, joka tuli viikottaisessa ohjelmassa mukana elokuusta lähtien.

Satunnaisemmat tapahtumat:
Lisäksi järjestettiin myös muutamia kulttuuri-iltoja vuoden kuluessa. Kulttuuri-illoissa tarjoillaan japanilaista ruokaa ja katsotaan jotain aiheeseen liittyvää japanilaista viihdettä. Satunnaisiin tapahtumiin lukeutui myös tanssipelausta, mecha-teemailtoja ja K-draaman katselua. Kerhohuoneella tapahtui vuoden mittaan myös spontaania yhdessäoloa, varsinkin avainten vastaanottamisen jälkeen.

Tapahtumat ja yhteistyö:
Yhdistyksen 18. vuosijuhla pidettiin kesällä gorsussa ja teemana oli japanilainen scifi. Tarjoilu ja pukeutuminen oli teeman mukainen.
Otakut on pitänyt rasteja mm. talvipäivässä, Hullu-Jussi kilpailussa (yhdessä Polygamen ja DOTin kanssa), otasuunnistuksessa ja Aalto-partyssa. Keväällä ja syksyllä Otakut oli mukana SIK-laneilla järjestämässä konsolipelausta. Samoin myös alkusyksystä Smökissä järjestetyillä kylälaneilla. Laneille viety materiaali oli konsoli- ja televisio painotteista.
Otakut aikasempien vuosien mukaisesti jatkoi kierrätyskeskuksen toimintaa ja vastasi kierrätyssaunassa järjestettävästä toiminnasta. Kierrätyssaunoissa pääasiallisesti katsottiin elokuvia tai pelattiin videopelejä.

Vuosi 2014 oli täynnä ihmettelyä ja käpyjen potkintaa, kun edellisvuonne saatu kerhohuoneen avaimet eivät olleet helposti saatavilla suurimpana osaa vuodesta. Tästä huolimatta kerhonuoneen viihtyvyys ja sisustus on parantunut huomattavasti kuluneen vuoden aikana. Ihmiset eivät myöskään kaikonneet, vaikka toimintaan osallistuvien määrä on laskenut siitä mitä se oli ennen kerhohuone aikaa.

Otakutin puheenjohtaja 2014 Ossi Hirvola
Otakutin varapuheenjohtaja 2014 Sakari Helokunnas

https://docs.google.com/document/d/1Czw8DUMgoldRrY19j14h8p1JSPLk8Vi2ZAy2apPuU-U/edit?usp=sharing
http://otakut.ayy.fi/wiki.php/Otakut/Toimintasuunnitelma2015